Pick me, pick me!!!!
Door: Wendy
Blijf op de hoogte en volg Wendy
15 Februari 2013 | Australië, Monkey Mia
Want daar gaat het hier uiteraard om: dolfijnen spotten. Vanmorgen stonden we met tientallen toeristen braaf tot enkeldiep in het water, wachtend tot er 5 uitgekozen werden per dolfijn om ‘m een visje te geven. Bij elke dolfijn stond een hulpje die je uitlegde hoe je de vis moest houden etc. Elke dolfijn krijgt maar 5 visjes, want ze moeten natuurlijk zelf ook nog wat doen qua hunting-skills buiten de voertijden om. Van die tientallen mensen werd ik uitgekozen om het laatste visje aan Nikki de gespikkelde dolfijn te geven. Jeejh!!! Ik stond blijkbaar zo te stralen dat degene die me uitkoos er helemaal van moest lachen en zelf ook een beetje opgelucht was dat ze mij naar voren had geroepen. Hahaha. Maar heb weer toffe momenten meegemaakt.
En niet alleen hier in Monkey Mia. (ik vraag me nu trouwens voor het eerst af waar die ‘monkeys’ dan eigenlijk zijn….) Gisteren waren we getuigen van de ‘Pelikan Feeding’ wat echt een hele gebeurtenis schijnt te zijn. Naast 20 meeuwen en krioelende mieren (je snapt, ik zat met mijn knietjes opgetrokken op het bankje…) was er geen pelikaan te zien. Toen Glenn, de pelikaan voederman, na een prachtig praatje weer wegliep met zijn ongebruikte bak met vis, kwam er een ongelooflijk prachtige pelikaan aanvliegen en zwemmen. Op het strand had ik een prachtig uitzicht, maar het werd alleen maar beter. Dat gigantische beest besloot om even een wandeling te maken op het strand, en liep me bijna omver. Ze zijn ECHT groot!!! Wauw!!! Ik ben fan! Ik zie mijn fotoboek al helemaal voor me, kan niet wachten tot ik thuis daar aan kan beginnen. Hoewel, ik kan zeker wel wachten aangezien ik nog VEEL meer foto’s maak van alle te gekke dingen die we hier aan het doen zijn.
Jemig, ik weet niet eens meer wat ik allemaal heb beschreven aan jullie. We zijn ondertussen onze 2e roadtrip aan het uitvoeren. We hebben gesurft op Wave Rock met 38 graden, geen wind te voelen en het enige water daar zat in onze flesjes en stroomde al snel uit alle poriën weer naar buiten. Bleh. Maar wel tof! Daarna naar de Pinnacles waar we echt briljante foto’s hebben gemaakt. Gebaseerd op de ‘spring-foto’ van Mapsy (goed idee!) zijn wij ook maar geen springen. De foto’s zijn geweldig. Maar eenmaal terug in de auto vroegen we ons af waar we in hemelsnaam mee bezig zijn. Een enthousiaste work-out in de hitte van de plaatselijke woestijn. Hmmm….. Hulde aan de airco van Perry 2nd. (uhm, zo heet de auto)
Normaal heb ik tijdens mijn reizen al ontzettend heimwee in week 1. Dat heb ik nu heerlijk uitgesteld naar de 3e week. (komt waarschijnlijk omdat ik gewoon een van mijn dinnetjes hier bij me heb, en niet ver, ver thuis heb zitten bij alle anderen.) Heimwee is stom en nutteloos. En ik ben echt dankbaar voor de lieve berichtjes, reacties, whats appjes en smsjes die ik krijg. Dat doet me goed! Nathalie, je bent een schatje (en dat beschuitje komt er vast nog wel!) En sis: we doen snel weer een avondje afhaal-Chinees met de family als ik thuis ben. :D
Oh, oh. Bijna vergeten! Op mijn eerste dag hier heb ik al geroepen dat er één ding was die ik echt HEEL graag wilde zien, en gelukkig kwamen we er ook nog langs. (had namelijk geen idee waar dat was in Australië) Maar ik heb ze gezien: de Stromatolieten!!!!
Wat??!!! Geen idee wat het is? (biologen, meld je!) Ok, even een leermomentje. Vroeger, heel heel lang geleden was er nog geen zuurstof op aarde en kon er dus ook niks leven. Maar toen kwamen de Cyanobacteriën die hadden bedacht hoe ze zuurstof konden maken. Dat was eerst nog een giftig gas, omdat niemand daar wat mee kon. Maar door evolutie (handig concept trouwens, die evolutie!) kwamen er allerlei organismen (eencellig toen nog) die wel wat met dat zuurstof konden. Zonder deze stromatolieten zou het leven er dus heel anders uitzien. Als er al leven zou zijn…
Die bacteriën staan nog steeds in een soort versteende, afgestompte torentjes in het water. Bij laagtij kun je zelfs de gasbelletjes zien die ze produceren. Hoe tof! Het eerste leven op aarde wat nog steeds bestaat. Phoe! (Hein, ben je niet trots op me! Hihi)
Ondertussen zitten we hier al ruim een uur met 42 graden in de schaduw bij het enige restaurant in de wijde omgeving (wijd is minstens 60km in omtrek) met wifi die het enigszins doet. Waarbij het zweet met straaltjes omlaag stroomt bij elke beweging die ik maak. En die ik niet maak ook, ontdek ik net… We gaan dus snel ff chillen bij het water om af te koelen.
Ik ben benieuwd wat ik bij het volgende verhaal weer te melden heb. Ben al blij dat mijn kaartjes goed zijn aangekomen bij de jarige familieleden en bij het Willem Blaeu. :)
Veel liefs!
Wendy
P.S. Er zijn hier echt niet zoveel boeiende mannen, dus voorlopig zijn het alleen beestjes die mijn foto waard zijn. Hahahaha. Sorry mam. :) Maar we hebben een nieuw doel op onze to-do list: een foto van een mooie man scoren voor mijn moeder. Hahaha.
P.P.S Ik heb trouwens ontdekt dat die road-trains geen treinen zijn maar hele grote vrachtwagens met aanhangers. Vet mooi inderdaad. Dus de foto’s zijn gemaakt hoor! Nu eens kijken of we dat ooit op de site kunnen krijgen met deze wifi verbinding….
15 Februari 2013 - 05:23
Marloes:
Hi babe!
Warm he her...poehee....we gaan zo maar het zweet afspoelen in de Indische Oceaan. Wie weet komt er nog een vriendelijk dolfijntje langs. Erik de Emu loopt ook steeds maar voorbij en de pelikanen zijn 'm gesmeerd omdat de vis op is voor vandaag.
Wat een lekker vakantiedagje hebben we. Chillen in de loungebar, eindelijk wifi en een spetterend uitzicht.
Zouden ze coacktails schenken hier....? Dat moeten we straks maar gaan ontdekken!
XXX
15 Februari 2013 - 07:29
Suuz:
Hahahaha, roadtrains ja! Wat zou pap anders leuk vinden aan een trein?! Wat een grap!!
En cocktails, helemaal vakantiegevoel! Doen jullie goed hoor, lekker van genieten. De tijd vliegt om!
Nou, ik moet snel weer verder, op naar m'n werk. Ja, sommige mensen moeten gewoon werken... ;-p
Liefs Suuz. -
15 Februari 2013 - 08:42
Piet:
Wederom weer een prachtig verhaal hoor Wen enne .... Ik voel me danig tekort geschoten in de opvoeding omdat ik je nooit verteld hebt dat een road-train een hele lange vrachtwagen is en geen trein, wat je gelukkig zelf al ontdekt hebt. Rob had je het je eigenlijk even moeten uitleggen. Nou meiden heel veel plezier en we kijken hier alweer uit dat het volgende verslag. -
15 Februari 2013 - 08:52
Gerdy:
Hè Wendy, ik lees je verhaal hier in Alkmaar aan tafel en kijk naar buiten.
Sneeuw is net weer een beetje weg. De ijzel van gister is opgelost! Maar de achtertuin is nog een glijbaan. En dan lees ik dat je in de hitte het verhaal schrijf. Hoe verschillend kan het zijn hè. Wendy volgens mij ben je weer wijzer geworden!!! Geniet van het moment en blijf ademhalen
. Ik begrijp dat al die (indrukken) soms je te veel worden. Ik kan alleen zeggen geniet.
Dikke knuffel je mams -
15 Februari 2013 - 08:54
Betty:
Wauw wat maken jullie veel mee zeg.
Straks maar uitrusten als je weer thuis bent whaha
Heel veel plezier verder.
Gr betty -
15 Februari 2013 - 12:39
Nel Meinders:
Hoi Wendy, ik waan me weer op jouw plek als ik je verhalen lees. Ben je nog naar Rottnest island geweest? voor de kust bij Perth? Dat is echt een aanrader kan je rondfietsen en snorkelen en ze hebben er diertjes die nergens anders voor komen nl quakkas en verder prachtige stranden en veel te zien in het water.
Blijf schrijven en laat ons meegenieten.
groetjes Nel Meinders -
15 Februari 2013 - 14:18
Marije:
He Wendy
Bedankt hoor voor je leuke kaart aan de klas en aan mij ;-) Hartstikke attent weer van je!
Geniet nog lekker verder! Wij hebben ook bijna vakantie :-)
Liefs marije -
15 Februari 2013 - 17:33
Rob Kaag:
Hoi Wendy,
Zo te lezen geniet je met volle teugen.
Ben wel benieuwd naar al je foto's met het dierengrut wat je daar allemaal aan het spotten bent.
Naar de foto van interessante mannen ben ik NIET ik herhaal NIET nieuwsgierig.
Dan nog even over die road-trains…
Laat ik nu denken dat jij engels op school hebt gehad ;-)
Maar goed het is je dus gelukt en ben dus wel benieuwd wat je hebt gespot.
Dat is stil nog wel een droom van mij om daar ooit nog eens een rondje mee om te gaan.
Zal wel altijd een droom blijven om het simpele feit dat ik niet durf te vliegen.
Gr Rob -
15 Februari 2013 - 22:08
Patrick:
Hoi Wendy
Ik vind het leuk om je verhalen te lezen en dat je het er reuze naar je zin hebt.
Denkend aan de vakantie in noorwegen kan ik me ongeveer voorstellen
met wat voor glimlach je daar weer rond huppelt.
Je bent straks weer een hele ervaring rijker en ben in maart zeer beniewd naar de foto's.
Geniet er nog lekker van en veel plezier.
gr patrick -
16 Februari 2013 - 11:07
Durk:
ha Wendy,
Wij beginnen de zaterdagochtend met een bakje koffie, jij sluit de zaterdag nu waarschijnlijk af met een Stubby VB in de hand voordat je onder zeil gaat. (of hebben ze daar geen stubbies meer?)
Leuk om je verhalen te lezen over hoe warm het was en hoe ver. Dit brengt hele goede herinneringen bij ons naar boven. Er lijkt wel niets veranderd, reizen is soms net hard werken.
Geniet van de mooie momenten, maar dat is jou wel toevertrouwd!
groeten uit zevenaar.
18 Februari 2013 - 14:45
Wendy:
Jeejh, wat een leuke reacties. Super fijn dat mijn verhaal fijne en mooie herinneringen oproept bij velen, zelfs helemaal in Zevenaar en Groningen! :)
Ik geniet hier met volle teugen. En ja, voel me wel enigszins suf wat betreft de road trains, maar hier zijn de foto's. Ben zelf vooral erg blij met de beesten-foto's. :-)
Voor degene die mij in maart aantreffen: ik heb heul veel foto's! Dus ook de Zweden luitjes, pas maar op. hihi.
En mam: ik blijf genieten, hoor. Zeker weten, want voor ik 't weet zit ik alweer in het vliegtuig terug. De tijd gaat snel.
xxx
P.S. Nel: Rottnest Eiland zit in de planning! We zijn van plan daar te gaan fietsen. Goed idee? :) -
19 Februari 2013 - 18:32
Anneloes:
Hey Meisj,
Echt super om je verhalen te lezen!!! Je maakt me wel jaloers hoor en ik krijg gelijk weer zin om op vakantie te gaan :) HiHi! Ik ben zeer benieuwd naar je foto's. Zie je de 23e :D Jeujjj!!
Geniet er nog maar even van!
Xx Anneloes -
20 Februari 2013 - 22:59
Bea:
Volgens mij wordt dat heel echt afkicken als je terug bent.[ nog niet aan denken hoor] Wat een superreis maken jullie! Ik blijf genieten van je verhalen.
Ik heb je klassen beloofd dat je hen in de lessen heel veel foto's laat zien via de beamer en natuurlijk daar dan een mooi verhaal bij houdt.
groeten Bea