Waterpokken Godin... - Reisverslag uit Kathmandu, Nepal van Wendy Oldenburg - WaarBenJij.nu Waterpokken Godin... - Reisverslag uit Kathmandu, Nepal van Wendy Oldenburg - WaarBenJij.nu

Waterpokken Godin...

Door: Wendy

Blijf op de hoogte en volg Wendy

02 Augustus 2009 | Nepal, Kathmandu

Volgens mij is het alweer een tijdje geleden dat ik op internet zat.
We zijn gisteren aangekomen in een super mooi hotel, hoog in de bergen. Onwijs mooi uitzicht, als het tenminste niet de hele tijd bewolkt was. 's Middags hadden we ffies zon. We hadden de hele middag vrij, je kon ervoor kiezen om lekker een tocht te maken richting een hoge bergtop. Wendy heeft lekker de hele middag op bed gelegen, muziekje luisteren, boekje lezen etc. Onze kamer lag aan het terras waar iedereen langskwam, super gezellig. De hele dag mensen aan m'n raam. :) Nog even lekekr gekaart, toen moesten we eten. Vies man!!! Buffet, vaste prijs. Mega duur, niks van gegeten. En toen viel 't licht nog 12 keer uit, hahaha. Hier voel je je echt in het buitenland. Ik vond 't maar niks, en besloot een 'feestje' te geven op mijn kamer. Er kwamen 6 man (meer past ook niet, hoor) En we hebben drankjes besteld, muziekje gedraaid op de laptop en heerlijk ge-yathzee'd. Of hoe je dat ook schrijft.
Ohja, we zijn ook nog 2 dagen in Kathmandu geweest. super lachen! Eerste avond gegeten in Rum's Doodle. Iedereen die ooit de Mount Everest heeft beklommen mag daar voor de rest van z'n leven gratis eten. Toen we terug naar het hotel gingen zijn we de weg kwijt geraakt. 3 jongens die later weggingen en eerder in het hotel aankwamen zagen dat de sleutels er nog lagen en werden mega ongerust. Iedereen opgebeld, niemand nam op. Uiteindelijk kwamen we daar aan in 3 taxi's en stonden ze helemaal in paniek voor het hotel. Super lief!! Jaja, onze groep let wel op elkaar.
De dag erna zijn we gaan stappen. Eerst kwamen we in een zitbar, toen in een homobar, waar we vet hebben staan dansen voordat we erachter kwamen dat er geen vrouwen waren. hahaha. Uiteindelijk zijn we in Funky Buddha beland. Super leuk! Gedanst tot 't dicht ging, in zo'n bedompte zuurstofloze ruimte. Super leuk!
Vandaag hebben we weer een optionele trektocht door de bergen gedaan. Heerlijk man! Helemaal bezweet alweer. En nu lekker met Jop en Anke in het stadje rond gedoold. Hebben net 3 uur in een leeg cafeetje gezeten omdat het begon te stortregenen.
Het hotel in Kathmandu was Hotel Harathi en dat is de god van de waterpokken. historisch feit: Er was ooit groots waterpokken uitgebroken en er was geen God waartoe ze konden bidden. Ze hebben toen een God bedacht en noemden haar Harathi. De waterpokken gingen over en de God is nu heel bekend. Goed he? hahaha.

Oh, we hebben ook nog een vlucht gedaan richting de Mount Everest. Super mooi!! Beetje slecht zicht vanwege de heavy clouds (vele wolken) maar toch wel super tof. Maar niet genoeg om gratis te eten. :)
We gaan morgen waarschijnlijk Raften, maandag kans op bungee jumpen en daarna naar Chitwan om de olifanten eens lekker onder hun okseltjes te wassen. Lekker met Dove voor een zacht huidje. :)

We gaan donderdag met de trein (18 uur) terug naar Delhi. Een groep van 8 man vond de trein op de heenweg te vies (watjes...) en hebben een vlucht geboekt om vervolgens net op tijd te zijn voor de vlucht naar A'dam. Jammer dat ze dat doen, het splitst wel de groep in 2en. Maar opzich snap ik t wel. De trein was echt vies. Nouja, vooral de wc. Hahahah.
Dat waren de avonturen en is de planning voor de rest van de reis. Ik denk nog niet aan dat we al bijna weer naar huis gaan. Ik vind het hier TE leuk. Wil nog lang niet weg. maarja. (nee, niet aan denken....)

Veel liefs thuis.
Ik hoorde dat 't slecht weer is af en toe. Hier ook hoor. Alles is klam, vochtig en ruikt naar schimmel. Hahaha. Thuis maar meteen ff lekker douchen. Lang en goed!!

Ik heb hier trouwens nog een klankschaal gekocht een een klankbelletje. Da's leuk voor in de klas om de kids stil te krijgen. lekker ouderwets. :)

Nu ga ik even kijken wat mijn mede internetbuddy's me hebben gekrabbeld. De grap van de dag is om elkaar te krabbelen op hyves als we naast elkaar online zijn. Lekker nuttig als je net 3 uur naast elkaar door de stad heb lopen slenteren.

Goed. Ga 'r weer vandoor.
Liefs
Wendy

P.S. geen foto's nog. Camera is leeg en de stopcontacten doen 't meestal niet of de stroom valt uit. No problem! (dat is hier een befaamde uitspraak in Nepal, vooral dan in India)

• 02 Augustus 2009 - 13:02

Joon:

haha op een single's reis en dan perongeluk in een homotent belanden jaja ;)
    klinkt goed allemaal die planne van je, ik ben benieuwd naar de foto's maar die zie ikvast als je terug bent
    phee groeit als kool en sas is nu al 2 weken droog. ik ga snel ff afkloppen en wens je nog een fijne reis!
    groetjes

• 02 Augustus 2009 - 15:01

Brigit:

Hey Wendy,

Bungeejumpen...............
    ok.
    Ik vind je al heel dapper hoor, voor mij hoef je niet op je kop in een ravijn te bungelen aan een aftands elastiekje. En die olifantenokseltjes redden het toch ook nog wel een tijdje zonder jouw zeepje?
    Of verraad ik nu wat een watje ik ben?
    Geniet er maar van van hoor Wen, ik ben heel benieuwd naar al je verhalen.

groetjes, Brigit

• 02 Augustus 2009 - 19:29

Piet:

Hallo wen, we zitten nu met Tiny en Cees lekker te eten en effe uit te leggen hoe je op deze site kunt komen.We genieten van je reisverslagen en zijn erg blij dat het goed gaat. Groetjes van Tim en Boy, ze beginnen al meer te wennen aan hun riempjes, nog effe en ze willen niet anders meer.
    Dikke kus van Piet en Gerdy

• 02 Augustus 2009 - 20:14

Betty:

wat een avonturen maak je weer mee.
    en het is een goed teken dat je het jammer vind dat het end in zicht is.
    dus blijf genieten zolang het kan.
    dikke kus betty

• 03 Augustus 2009 - 18:15

Tiny Sap:

Hallo Wendy,
    Wat een ongelovelijk leuk en mooi verhaal,wat maak jij onwijs veel mee.Nog 1 week tegaan waarin je nog gaat raften,bugee jumpen,olifanten kietelen.Wendy nog heerlijk genieten deze week en ik wens je een goede vlucht terug,ik heb genoten van je verhalen.groetjes van Tiny Sap

• 04 Augustus 2009 - 13:57

Suuz:

Hoi hoi,
    we zitten met z'n drietjes achter de pc. Ik lees je verhaal, maar Boy en Timmie liggen alleen maar te slapen. Ik zeg 't maar ff......
    Leuk je eergister even semi-live te spreken!
    Ik ben erg benieuwd of je het bungee jumpen hebt overleefd, en of de olifantjes weer schoon zijn.
    Veel plezier, liefs van mij...