Namaste (naamastee = hallo) - Reisverslag uit Pokhara, Nepal van Wendy Oldenburg - WaarBenJij.nu Namaste (naamastee = hallo) - Reisverslag uit Pokhara, Nepal van Wendy Oldenburg - WaarBenJij.nu

Namaste (naamastee = hallo)

Door: Wendy

Blijf op de hoogte en volg Wendy

29 Juli 2009 | Nepal, Pokhara

Hallo lieve mensen!

Ik zit hier lekker in Nepal. We zijn eergisteren de grens over gegaan, lopend. Mahindra bracht ons naar de grens en droeg ons over aan de nieuwe groepsleider, die trouwens ook echt heel tof is. We liepen daar in de regen (regent hier vet veel, lang en hard!) en wat een verschil met India! Er zijn geen verkopers die hun handelswaar in je gezicht duwen en hopen dat je 't dan gaat kopen, geen tuktuks of fiets riksha's die je tenen er bijna afrijden. Geen hoeken van de straat waar een vuilnesbelt netjes bij lijkt en fris bij zou ruiken. Geen mannen op elke straathoek die staan de p**sen. Wel nog steeds koeien, en ze rijden hier ook links. (wist iemand dit?)
We kwamen aan in een superdeluxe hotel. Helemaal tof. Gisteren en vandaag zitten we in een wat shabbie'er hotel. 2 Zelfs, de ene helft is nog erger dan de andere. Mij boeit het niks, ik slaap toch wel. Maar we werden vanmorgen om 7 uur wakker van 't gegil om een kakkerlak. (voor ons iets heel normaals aan het worden) Ik beloof dat ik het thuis niet zo ver laat komen, hoor. hihi.

Vandaag hadden we een tocht door de bergen gepland. Ik wist nog heel goed hoe de Inca Trail was. Natalie heeft die ook gelopen, we zagen er een klein beetje tegenop. Maar dit was een eitje vergeleken bij Peru. Prima te doen, we waren zelfs als eerste boven bij het uitkijkpunt.
We hadden de optie om te paragliden (met zo'n soort parashute van een helling rennen en dan zwevend naar beneden, met begeleiding hoor) Maar het was slecht weer. Ze wilden een proef ritje doen met 3 man. We gingen loten, ik won niet. (jammer!!!) Maar er waren nog 3 lootjes en 1 winnend lootje zat daar tussen. Dus mochten we de tweede ronde. Super oneerlijk, maar ik was 1 van de 3 die een tweede lootje pakte, en ik won!! Whowhow. Wij hebben gerend om op tijd te zijn, want het zou gaan regenen. We stonden al helemaal klaar. Marinus was al bijna aan het rennen toen de eerste regendruppels vielen. Toen het droog werd kwam er een mega grote witte wolk en weg was de kans op paragliden. Toen moesten we weer helemaal omhoog lopen, over natgeregende natte stenen. Nouja, had wel heel leuk geweest. Morgen nog een HELE kleine kans, maar daar ga ik niet meer vanuit.

De locals zijn hier nu op het pleintje aan het badmintonnen. Het is hier zo veel rustiger, vrediger en vol met natuur!! Goed dat we eerst India en daarna Nepal hebben gedaan.

Verder nog weinig te vertellen. Morgen moeten we weer uren in de bus, op naar de volgende stad en de volgende avonturen.

Heel veel liefs
Wendy

P.S. elke keer als ik hier lieve kiddies zie, of als ik merk hoeveel gedoe het is om de hele groep 1 richting in te sturen heb ik zo'n zin om weer lekker voor de klas te staan. Dan zijn het 'mijn' kids en zorg ik dat alle neuzen 1 kant op staan en ik heb 'r gewoon ZO'N zin in. Goed teken toch?? haha.

Groetjes!!!! Oh, foto's komen nog, op hyves.

• 29 Juli 2009 - 12:47

Annemarie (Bergen):

Ha die lieve Wendy,
    Wat stoer van je, nu in India! Zie het helemaal voor me. We leven met je mee, veel liefs,
    Annemarie, Chris,Lulu, Xin en Sammie (ons Fries Stabijtje van 12 weken)

• 29 Juli 2009 - 13:00

Gerdy:

Namasta Wendy
    Ja echt jammer dat het paragliden niet door ging? Dat had toch wel een beleving geweest. Ik zal nooit meer tegen je zeggen dat je niet sportief bent! Top hoor dat je die berg een eitje vond. Op naar het volgende avontuur.
    Knuffel Gerdy tim en Boy p.s die het hele blik met harde brokken op de grond hebben gegooid en bijna leeg gegeten hebben? Leuk he

• 29 Juli 2009 - 13:11

Michelle:

Hey Wendy, zag op de hyves van Joon dat je dit bijhield. Leuk om te lezen!!!
    Enne... werken..... waar je zin in hebt!!! Nee hoor; nog ff lekker van de vakantie genieten!

• 29 Juli 2009 - 17:02

Joon:

zit ik toch heeeeeeel hard te denken wie michelle is
    haha das die andere joon natuurlijk
    je vermaakt je prima das een nog veeeel beter teken en fijn dat je ons ook zo mist :( haha
    t wordt dus een nepalees en niet een indiase man :0 of toch leven met een kakkerlak?

lekker katten heb je toch :)

veel plezier nog!

• 29 Juli 2009 - 17:58

Suuz:

Hello sis,
    kakkerlakken??? IEUW...
    Ben erg benieuwd wat je allemaal nog meer mee gaat maken de rest van je reis. Hou ons op de hoogte, kus Suuz!

• 30 Juli 2009 - 13:55

Joke Kuilboer:

Hoi Wendy
    Leuk om je verslagen te lezen en wat een belevenis daar in India en nogwel helemaal in je eentje, stoer hoor. nog heel veel plezier, Gr JokeKuilboer