Mijn eerste week in Incredible India
Door: Wendy
Blijf op de hoogte en volg Wendy
24 Juli 2009 | India, Agra
Wat is India een mooi land!!!!!!!!!! Oh, echt waar. En dat 't stinkt, ja, dat is op sommige plekken wel heel erg. Maar dat is niet iets wat ik thuis onwijs zal onthouden.
Maargoed, waar zal ik beginnen.
Eerste paar dagen zijn we in Gezelli in Delhi gebleven. City tour gedaan, veel gezien, de groep leren kennen en kennis gemaakt met de fiets riksha's. Het is wel super wennen aan de hitte hier. Het is hier standaard meer dan 40 graden en zo vochtig als je badkamer zonder ventilatie is na een half uur heet douchen. (volg je 't nog?) We zijn na een paar dagen met de bus naar Jaipur gegaan, dat duurde 8 uur ofzo. NUL last van wagenziekte gehad. Heerlijk.
Dit is te uitgebreid, ik zal 't ff wat compacter doen.
Dinsdag gingen we naar 't Rode Fort (althans, dat denk ik. Met al die tempels en forten ben ik ff het spoor bijster) Enniewee, daar kon je lopend heen, met een jeep of op een olifant. Uhm..... ik kies de Olifant. Whoehoe, te gek!!! Samen met Natalie, was echt mooi. Daar foto's gekocht van zo'n mannetje, net al in de Efteling. Alleen kost het hier 30 cent.
Woensdag ochtend hebben we een tuktuk race gehouden. 1 Eindpunt afgesproken, en kijken welke tuktuk er als eerste aankwam. Bij ons was de spanning eraf, omdat we 3 km voor lagen vanaf het begin. Toen we een extra rondje om het eindpunt maakten werden we tweede. hahah.
Daarna met Anke en Job en onze speedy tuktukdriver naar de Monkey Tempel gegaan. Indrukwekkend en minder toeristisch. Daar werd een man spontaan onze gids, hoefde er geen geld voor. Wilde alleen zijn familie aan ons voorstellen. Te gek! We zijn wel bijna aangevallen door zo'n koe.
's middags naar een klein dorpje en daar een kamelen tocht gehouden. Ik snap wel waarom we in NL paarden gewend zijn, kamelen zitten echt NIET lekker. (of waren 't dromedarissen? 1 bult)
Donderdag moesten we vroeg weg richting Agra, want we wilden optijd zijn voor de ...... (tromgeroffel) TAJ MAHAL!!!! Oh, wat is DAT een mooi gebouw. Duidelijk 't mooiste gebouw van de wereld. Schandelig toeristische foto's gemaakt. Heerlijk. Hopelijk gaat 't me lukken om ze erop te zetten. Je weet 't niet...
(oeh, hij wordt lang, de mail.)
Vandaag konden we weer een citytour doen, maar ik heb me er even van teruggetrokken. Dat doet volgens mij nu iedereen. Ik wilde ff op internet, vanmiddag misschien een massage halen (mam, ik mis je!! hihi) en dan nog ff lekker slapen. Want vanavond gaan we met de nacht trein naar Varanasi. En ik weet niet of ik daar lekker zal slapen met z'n 6en in zo'n coupe. Veeeel te gezellig.
Nog even over de groep. Ik vond het mega spannend om alleen naar zo'n groep met allemaal onbekenden te gaan. Single reis, niemand is echt op zoek naar 'De Ware'. Gewoon super gezellig mensen die niet alleen op vakantie willen. Zelfde reden als ik dus. Heb al grootse plannen voor als we weer thuis komen. Ik ga bij Renske mijn enkelbandjes laten verstellen, met Ilona naar de sauna, met Job en Anke carnaval vieren in Brabant en daar komen vast nog veel meer leuke dingen bij. Helemaal te gek.
Er is niemand meer die paniekerig is over de reis of iets in die richting. Iedereen is relaxed. Ik zit bijna elke avond in de kroeg (appelsap hoor mam...). Gisteren nog hoorden we opeens keiharde herrie. Was er beneden in de kelder een bruiloft aan de gang. Wij kijken, mochten we mee dansen. Iedereen filmen en foto's maken van de gasten. Te gek. Hoewel het bruidspaar zelf niet zo gecharmeerd was van ons, toen hebben we ons maar subtiel even teruggetrokken.
Jeetje, ik ga nu stoppen. Ben bang dat straks m'n hele tekst weg is voor ik 'm online kan zetten.
Mam, ik ben blij je ff gesproken te hebben. Ik heb meer over de katten gehoord dan verteld over India. Geweldig. (heb 't hier aan het ontbijt vertelt dat je lekker aan het kletsen was. Ik heb 't niet van een vreemde zeiden ze al)
Ik hoop dat ik in India of anders Nepal nog een keer op internet kan. Maar het programma is zo onwijs volgepland, dat ik niks kan beloven.
Heel veel liefs.
Wendy
24 Juli 2009 - 07:46
Joon:
Lekker dat je zo aan het genieten bent. je verhaal is zo enthousiast dat ik ook wil!!!!!!! maar goed ik schijn ook een leuk leven te hebben :)
ik ben benieuwd naar je vervolgverhalen! have fun daar!
groetjes -
24 Juli 2009 - 10:55
Gerdy:
He Meissie.
Wat een geweldig verhaal Het lijkt net of ik daar ook bij ben? Helemaal top dat je het naar je zin hebt. Vele knuffels
Gerdy