Oerwoud, steden en een vlindertuin
Door: Wendy
Blijf op de hoogte en volg Wendy
26 Juli 2014 | Maleisië, George Town
De reis was prachtig, vol fantastisch uitzicht tijdens de vele, vele haarspeldbochten. Lees: ik heb er niks van meegekregen en heb mij strak op de weg geconcentreerd. Ook prima. Ondertussen babbelde onze gids de hele rit door over de verschillen in flora en fauna tussen highlands en lowlands. Ja, en ondanks mijn staarsessie naar asfalt en andere auto's, heb ik DAT dan wel weer mee gekregen. Bekende info, maar wel totally in mijn straatje. Maar de tocht bestond niet alleen uit oogoefeningen en een briljante auditieve documentaire. Onderweg stopten we ook nog even bij de lokale strawberry markt met heel, heel, veel aardbeitje. Zo lekker!!! En na een klein stukje rijden stopten we bij een butterflygarden. Ach dacht ik, best leuk. Even wat vlinders op de foto zetten. Top!
Maar dat bleek anders te verlopene. Al snel kwam er een enthousiaste gids die ons rond ging leiden, langs planten, vlinders maar vooral langs de hokken met beesten. De mega grote wandelende tak (zo'n 30cm lang), of het wandelend blad (mij allang bekend, maar toch fantastisch mooi!). En nog beter: hij haalde alle beesten uit de kooi zodat iedereen er even mee op de foto kon. Bij bovengenoemde beessies was dat voor sommige al best spannend. Maar toen kwamen we bij de schorpioenen! Geen zorgen, ze zijn wel echt HEEL giftig, maar als je 'm niet op zijn rug aanraakt doet 'ie niks. Nou, ik heb even te vaak de aflevering van Dr Quincy gezien waarbij Brian gestoken werd en het hem bijna fataal werd. Ik stond daar toch niet helemaal op mijn gemak. Maar je begrijpt: de foto, hoe ongemakkelijk ook, is in the pocket. :) Moehahaha. Ik blij!
En dan nog even iets anders. Elke keer als we een lange (of soms gewoon korte) rit achter de rug hebben naar ons nieuwe onderkomen staan we weer versteld. Die hotels zijn echt belachelijk luxe. Ik heb veel gereisd, ben heel veel gewend, gekke wc's, bedden van stro, kakkerlakken die je 's nachts wakkerhouden en noem maar op. Maar deze luxe is echt overweldigend! Mega bedden (ik ben fan van de diagonale slaapstand), heerlijke douches met bad, alles aangevuld met van die kleine zeepjes, gelletjes, handdoekjes (die zijn zo leuk!!!), en daarbij heeft elke kamer een tv met ok, niet zo'n beste ontvangst, maar toch! We hebben overdag zoveel activiteiten en uitstapjes, dat ik maar weinig tijd heb om me helemaal onder te dompelen in mijn fantastische hemelse kamer.
Dan het eten. In het algemeen bestond dat vooral uit veel rijst, wat sommige reisgenootjes (rijstgenootjes haha) (ok, flauwe grap) een beetje begon tegen te staan. Maar ondertussen hebben we al zoveel verschillende dingen gegeten. Zo bestelden we heel dapper een Aziatische fondue. Grote bak met warme bouillon en heel veel stukjes vlees en groente, klinkt goed toch? Tot we erachter kwamen dat het eigenlijk 90% vis was, waar de meesten niet zo gek op zijn. Vooral de inktvis, nog helemaal intakt en compleet met ogen en zuignappen, was niet erg in trek. Uiteindelijk hebben we ons tegoed gedaan aan de groene stengels die er lagen en de hoop wol (een soort noodles). Toch nog een vol buikje behaald.
Maar dan het Ramadan buffet! Geweldig om mee te maken hoe alle mensen die hier meedoen met de Ramadan 's avonds met z'n allen aan zo'n buffet zitten. Hebben wij toch ook een beetje met de Ramadan meegedaan. Nouja, behalve het 'niet-eet-gedeelte' dan. :) De reisleider (die ook aan het vasten is!) denkt dat wij ook best wel 1 of 2 dagen kunnen vasten. Maar duidelijk niet een hele maand. Pff, ik moet er ook niet aan denken! Maargoed, het buffet was heerlijk. En de BBQ de dag erna ook. Man, wat doen ze dat hier uitgebreid, daar kan onze eigen skottelbrai niet tegenop. Maarja, wij zijn thuis ook niet met 100 man. haha.
Gisteren naar een eilandje geweest waar een Nederlands fort staat uit de tijd dat wij ('wij') hier nog enige invloed hadden in dit Land. Fort was mooi hoor. Maar vooral de 4 toekans die in de boom zaten waren heel gaaf. haha. Ze rijden daar in roze taxi's, dat is ook best grappig. Bij de kust hebben ze leegstaande huizen helemaal dichtgemetseld, behalve allemaal gaten aan de zijkant. Bovenop de huizen staat een hele grote luidspreker waar schel vogelgezang uit komt. Dat is om de zwaluwen aan te trekken, die maken in de leegstaande huizen nesten van spuug. De Chinezen verzamelen die nesten om ze vervolgens te verkopen als delicatesse! Nou, geef mij maar gewoon een zakkie drop, hoor.
Maar de Chinese invloed is niet alleen hieraan te zien. Overal heb je een China town, verkopen ze Chineze kleding en op elke hoek staat een Chinese tempel. (naast de moskee, de Indische tempel en de katholieke kerk) Bij een zo'n tempel heb ik een kaarsje aangestoken, maar dat bleek lastiger dan gedacht. Je krijgt namelijk geen kaarsje, maar 12 wierookstokjes. En in elke bak mag je maar 1 stokje zetten. Er moeten dus 12 plekken zijn waar zo'n bak staat, dat bleek een ware speurtocht te zijn! Waarbij ik trouwens geholpen werd door een ouder echtpaar dat elke keer verwoed begon te wijzen als ik weer eens zoekend om mij heen keek. Dat maakte het best wel speciaal. Uiteindelijk heb ik ze allemaal gevonden, maar m'n stokjes waren al wel tot de helft toe opgebrand en ik zat onder het as. Ha, nouja, het gaat om het idee. Het echtpaar heeft ook erg genoten, dus prima!
Vandaag zijn we in Penang aangekomen. Het klonk als een klein, natuurlijk eilandje met een pitoresk stadje: Georgetown. Maar het lijkt meer op Kuala Lumpur dan we dachten! Wat een grote steden hier allemaal. De gids blijft maar vertellen wat er 10 jaar geleden nog stond ipv die gebouwen. Theeplantages, vissersdorpjes, jungle/oerwoud. Hmm, geeft wel een beetje een dubbel gevoel.
Maandag gaan we naar Lankawi, dat is dan meteen onze laatste bestemming in Maleisie. Hopelijk daar nog lekker aan het strand (ha, of als 't minder mooi weer is heerlijk in een ongetwijfeld luxe hotelkamer vertoeven). En dan op naar Nederland. Ben ik na al deze mooie indrukken ook wel weer een beetje aan toe. Maar zover zijn we nog niet!
Eerst nog even de laatste momenten van onze reis meepikken en overal met volle overgaaf van genieten.
xxx
Wendy
26 Juli 2014 - 13:27
Betty:
Wat heb je weer veel meegemaakt en gezien. Lekker hoor want daarom ben je er.
Geniet de laatste dagen dus maar dubbelop. -
26 Juli 2014 - 14:42
Gerdy:
He Wendy wat een prachtig verhaal, ik reis echt met je mee! -
26 Juli 2014 - 15:12
Jop:
Klinkt tof allemaal :)! Diagonale slaapstand, love it! -
26 Juli 2014 - 15:37
Marloes:
Hi Wen,
Klinkt top allemaal en volgens mij passen al die beessies prima in jouw haarspeldbocht-straatje daar ;-)!
Toen ik de tocht naar Cameron maakte, zat m'n stoel in de bus los...heb die dag vele vrienden en vijanden gemaakt! Geniet nog even lekker daar!
Xx -
26 Juli 2014 - 16:13
Mapsy:
Nou, je maakt weer een hoop mee! Leuk! Xx -
26 Juli 2014 - 16:39
Suuz:
Alles er uit halen wat er in zit!!
Maar dat kunnen we aan jou wel over laten! XXX -
28 Juli 2014 - 14:52
Bea:
Gelukkig vind je nog genoeg beestjes op je weg, maar soms lijkt het ook wel een stedentrip. Je hebt het in ieder geval weer heel erg naar je zin en dat is het allerbelangrijkste. Geniet nog even met volle teugen van de laatste dagen. XX