Rode knietjes en andere beestjes
Door: Wendy
Blijf op de hoogte en volg Wendy
21 Juli 2013 | Guatemala, Panajachel
Eenmaal aangekomen bleken we in een super schattig dorpje te zitten. Waar je ook nog eens heerlijk kunt salsadansen. Wauw, wat kunnen die Mexicanen dat goed! Losse heupen joh. Echt een heerlijke avond. Ik heb uiteraard één poging gedaan en ben toen teruggegaan naar mijn eigen dansmoves. Die trouwens best kunnen op salsamuziek :) Heerlijk ook dat onze mannen eveneens een poging tot salsa hebben gedaan, hihi. Dat is echt grappig! Haha. Sorry mannen, als jullie dit lezen. :)
Nog iets cools. We hadden een vrije middag, beetje rondslenteren, beetje markt bezoeken, afdingen met aankopen, alsnog teveel betalen, hmmm honger: laten we droge zandkoekjes uit de sahara kopen, hey een leuk winkelstraatje... en toen: daar stond opeens een houten wandelende tak van 1,5 meter hoog. Ik sprint erheen, coole foto´s maken. Wat blijkt, staat daar zo’n kerel met een roodknievogelspin!!!! Foto!!!! Ja, tuurlijk, dat mag: 10 pesos voor 3 foto´s. Eentje op mijn hand (jeejh!), eentje op mijn schouder (vet!) en eentje op mijn hoofd (wauw!!!!!!) ZOOOOOO cool. Echt mijn dag was weer goed. Ook Bram durfde het aan, hoewel hij het wel stiekem heel eng vond. Helemaal leuk, de foto´s komen nog. Oh, ze heet Samantha. De spin. Kijk, ik dacht dat ik hier misschien een nieuwe voorliefde voor cultuur en Maya´s en tempels enzo zou ontwikkelen. Maar als ik dan zo´n spinnetje mag vasthouden weet ik het zeker: ik blijf een beestjesgek. En ik ben er trots op!
Bij deze zal ik echt wel mijn best blijven doen om de culturele activiteiten te benoemen, maar zodra ik een beestje spot gaat mijn aandacht daar natuurlijk wel naar uit. Zo hebben we al een paar keer met een bootje gevaren. Dat is echt ook super vet. Pelikanen die zich in de bomen langs de kant verzamelen (raar gezicht trouwens), krokodillen van ruim 2,5 meter en kleintjes van 10 cm (oh, zo schattig!!) heel veel watervogels, gieren, roofvogels en torren. Heule grote met groen/gele schilden. Oh, nu ik ´t daar over heb. We zijn ook bij 2 watervallen geweest. Eentje in een kalksteengrot waar je in kon zwemmen (heb ik al verteld he?) en laatst zo´n hele lange die met kleine stukjes omlaag valt. Daar mochten we ook in zwemmen, alleen moest je er wel voor zorgen dat je dus niet met de stroom meegesleurd wordt. Wah, wel spannend, want de stroming is soms best sterk. We wilden met z´n alleen 1 stukje omhoog zwemmen, tegen de stroming in. Ha, dat red ik nooit. Maar inventief als ik ben zwom ik gewoon naar de overkant, ben over de wal naar boven gelopen (zie je het voor je, in m´n bikini op blote voeten door de jungle, niet een hele goed doordachte beslissing) Maar ik kwam heelhuids aan, en eerder dan de rest. Moehahahaha.
Ondertussen zijn we in Quatamala aangekomen. Fijn land, mooie en vriendelijke mensen. Wel jammer dat ik 100 meter na de grens opeens aan mijn Ipod dacht die nog in de vorige bus aan de radio gekoppeld was. Die bus was al met een noodvaart naar de volgende bestemming in Mexico gesjeesd. Helaas, pindakaas. Super naar, maar niks aan te doen. Bizar hoe snel ik me daar overheen kon zetten. Het blijft jammer, maar niet getreurd. We doen echt té veel leuke dingen om me sip te voelen. En hoewel de heimwee al 2 dagen goed is ingezet, geniet ik met volle teugen. Vandaag naar een mega groot meer geweest, boottochtje gemaakt (beetje een bumpie ride, maar dat is ook weer een ervaring, inclusie een blauwe plek op mijn rechter bil...) Super mooie foto´s gemaakt van vulkanen, bloemen, mensen en ander uitzicht. Wel heb ik ontdekt dat ik foto´s van landschap prima vind, maar het liefst fotoshoots doe waar ik en anderen heel bizar en gek op staan. Zo krijgen we de rolletjes wel vol.
Lachen is goed voor je. En lachen it is! De groep blijkt ook na dag 9 nog heel leuk te zijn. Ik ben nog steeds erg blij met mijn roomie, de buikspieroefeningen blijven elke avond trouw de revue passeren en de reisleider is top. Niks te klagen dus. Ik moet er nog niet aan denken dat deze reis straks voorbij is. Gelukkig duurt dat nog heel lang. Heerlijk zo´n reis van 3 weken!
De BBQ die we vandaag zouden houden is enigzins verregend, dus nu eten we binnen en garen we het vlees op een andere manier. Moet zo wel even opletten, want er wordt vast straks verteld wat we morgen gaan doen en hoe laat we uitchecken en weggaan. Maar belangrijker: hoe laat we de wekker moeten zetten. Nicole en ik hebben ons laatst namelijk verschrikkelijk verslapen (de wekker een uur te laat gezet, we werden wakker door reisgenootjes die met volle tassen langsliepen en gingen uitchecken) Wel hebben we ontdekt dat als het moet, we binnen 6 minuten vanuit een soort coma-staat buiten kunnen staan, compleet met net ingepakte backpack. Maar ik kan het je niet aanbevelen, dus morgen zetten we de wekker gewoon weer lekker op tijd.
Veel lief
Wendy
21 Juli 2013 - 05:26
Judith:
Lieve Wendy.
Lig lekker in mijn bedje en kan niet slapen, komt er opeens een leuk verhaaltje van jou voorbij! Heel leuk! Wat super zeg zo'n reis, klinkt echt te gek allemaal. Ben benieuwd naar je foto's! Xx -
21 Juli 2013 - 08:03
Nathalie:
Hey Wen,
Het klinkt weer helemaal geweldig. Super dat je zo geniet. En van mij mag je gewoon over beestjes vertellen. Ik ben ook een beestjesmens :-)
Xxx -
21 Juli 2013 - 08:37
Marloes:
Ola gringo!
Zo te lezen heb je een fantastische bestemming uitgekozen en vermaak je je opperbest. Houden zo!
En nieuwe IPods zijn altijd een goed cadeau, zomaar of met kerst ofzo.
Hasta la vists baby en enjoy!
X -
21 Juli 2013 - 09:52
Peter:
Hoi Wendy,
fantastisch die spin !! Je maakt me jaloers met je reisverhalen, dat wil ik ook!
Geniet ervan je hebt nog ruim een week!
Grtjs Peter -
21 Juli 2013 - 09:57
Patrick:
Hey Wen,
Het klinkt weer geweldig. Leuk dat je het naar je zin hebt.
En iets vergeten in de bus, dat verwacht ik van iedereen behalve Van Wendy.
Xx
21 Juli 2013 - 10:41
Sem:
He Wendy,
Ach, nu moet je met iedereen meeluisteren voor een liedje, dat is vast gezellig en goed voor rare foto's. En beestjes zijn leuk! Toch tof dat je het juiste beroep hebt gekozen.
Veel plezier nog!
-x- -
21 Juli 2013 - 10:57
Gerdy:
Hè meissie. Wat een geweldig verhaal weer! Heimwee dat is een vervelend iets! Maar als je weer wat mensen gesproken hebt via Wathelet app,of mail dat ben je er weer hè.
Kijk uit voor al die enge beesten hè dikke knuffel je mams -
21 Juli 2013 - 10:58
Piet:
Prachtig verhaal weer en leuk om te horen dat je mij? alweer een beetje begin te missen. Het is in iedergeval een goed teken dat er niet iedere dag een verhaaltje komt:je hebt het lekker druk met andere leuke dingen. Nou meissie genietse ! Liefs van je paps -
21 Juli 2013 - 14:16
Ineke:
Ha Wen, wat schrijf je toch leuk. Was zelf ook een beetje in Mexico zo. Ik kijk uit naar die foto van je in de truck. Bien viaje! ( ik leer je wat Spaans voor onderweg) xxx -
22 Juli 2013 - 21:10
Suuz:
Net terug uit Paris en gelijk maar even kijken of ik wat gemist heb van je avonturen...
Klinkt weer super allemaal! Lekker door gaan met genieten! Kus van je zus, X. -
23 Juli 2013 - 19:59
Joon:
Mijn hemel! Die spin! Wat een held ben jij! Het is weer een leuk (en stoer!) verhaal om te lezen. X