Yes, internet - Reisverslag uit Châtel, Frankrijk van Wendy Oldenburg - WaarBenJij.nu Yes, internet - Reisverslag uit Châtel, Frankrijk van Wendy Oldenburg - WaarBenJij.nu

Yes, internet

Door: Wendy

Blijf op de hoogte en volg Wendy

06 December 2007 | Frankrijk, Châtel

Jeetje Pap, je hebt je wel uitgesloofd! Echt lief!!! Je hebt jezelf weer overtroffen.

Nou, de training is nu echt voorbij. Gisteren had iedereen nog een laatste dag waarbij Niels een soort presentatie gaf. Dit heeft hij 3 dagen lang gedaan. Veel gezeten, veel moeten luisteren. Maar gelukkig vertelt hij wel leuk, dus was het minder vermoeiend dan het eigenlijk had kunnen zijn. Wij van Lion D'or hebben daarentegen de hele dag gepoetst. Ik had 's ochtends het ontbijt corvee van mijn oude team meegedraaid, meteen daarna om 11 uur naar Lion D'or gegaan om daar meteen de kelder uit te ruimen. Wat een onwijse puinhoop ass het daar. We hebben die dag ruim 15 uur gepoetst, opgeruimd, geschrobt, uitgezocht en gesorteerd. Tijdens het eten zijn wij verder gegaan, Trienke (de baas) heeft voor ons eten gehaald en we hebben daar super gezellig met z'n allen gegeten. Teambuilding ten top!!! Toen zijn we ons gaan omkleden voor Sinterklaasavond. Ik moest dat natuurlijk in het andere hotel doen, aangezien ik daar nog slaap. Maar de rest kwam maar niet. Uiteindelijk hebben wij geen stukje hoeven doen, want de helft van ons team heeft tot half 1 's nachts staan schoonmaken. Daarna zijn we dus naar het feest gegaan en daar nog wat gedronken. Toen de bar daar dicht ging hebben wij ons aangeboden om te helpen met schoonmaken. Het barteam stond al de hele dag, vandaar. Nouja, toen stonden wij dus tot half 3 nog de bar te doen. Om half 4 lag in ik bed. Haha, heb gisteren 21 uur op mijn benen gestaan aan één stuk door gewerkt. Heb wel gemerkt dat ik in met een groep hardwerkende mensen zit. SUPER! Ben echt onwijs blij dat ik ben overgeplaatst. Niels heeft af en toe nog even gepolst hoe ik me erbij voelde. En elke keer was ik wéér blijer. Wat een leuke mensen.

Ik hoor dat jullie je al hebben ingelezen op internet. Leuk. (ik nog helemaal niet, schaam schaam) We gaan die reputatie natuurlijk hooghouden, en verbeteren. Helemaal leuk. Wat een verschil met Ghana en Zuid Afrika. Niet met elkaar te vergelijken. Drank en sneeuw staan echt centraal en iedereen gebruikt elke mogelijkheid om dronken te worden. (nouja, niet iedereen, hoor. Ik niet tenminste!!!) Dat wordt vanzelf wel minder denk ik. Hoop ik. hahaha.

Het is nu hier aan het dooien, maar de eerste paar dagen heeft het veel gesneeuwd. ZO mooi!!! Echt, als de zon hier onder gaat heb je zo'n onwijs mooi uitzicht. Ik loop veel heen en weer tussen Lion D'or (mijn werk, mijn team) en Panoramic (het andere hotel waar ik slaap, omdat in Lion D'or te weinig slaapplaatsen zijn voor het personeel) En elke keer kijk je je ogen uit.

Ik zit nu in het internetcafé, waar je gratis met je eigen laptop draadloos kan internetten. Gelukkig hebben hier veel mensen een laptop, dus kan ik lekker af en toe even online gaan.

Vandaag heb ik alle andere bestemmingen uitgezwaaid. Om 8 uur zijn de eerste vertrokken naar oa Briancon, om daar de boel te helpen opbouwen. Maar toen lag ik nog in bed. 's Middags heb ik een paar bestemmingen gemist, want ik stond al de hele dag in de keuken af te wassen. Maar gelukkig kon ik wel mijn kamergenootjes uitzwaaien die naar Joue du Loup gingen. Die zal ik ook wel gaan missen.

Oja, heb vandaag een simkaart gekocht. +32617386510 is mijn nieuwe nummer. Heb net mam even aan de telefoon gehad. Fijn was dat!

Hier nog even het adres van het hotel waar ik komende 5 maanden werk: Hotel Lion D'or. Place de la Mairie, 74390 Châtel Frankrijk (France)
Ik ga zo proberen wat mooie foto's te plaatsen van de omgeving. Heb nog weinig foto's met mezelf erop. Maar daar heb ik nog tijd genoeg voor.

Heel veel kusjes.
Tot de volgende keer.
liefs
Wendy

• 06 December 2007 - 20:50

Betty:

hoy die wen.
    nou dat klinkt allemaal top,
    lekker hoor dat het een leuke groep is.
    hou je goed.
    we denken aan je gr ook van cees
    betty

• 06 December 2007 - 21:51

Gerdy:

Hoi Wen
    Wat een prachtig uitzicht heb je daar. Hopelijk gaat het snel vriezen en sneeuwen. Hebben vanavond heerlijk getennist tussen de regenbuien door. Vreemd hoor dat je nu in Frankrijk zit. De tijd gaat te snel vind ik.

Liefs Gerdy

• 08 December 2007 - 14:05

Joke Kuilboer:

Nou als ik het zo lees zal je je niet snel vervelen. Heel veel plezier en geniet er van ook nog hele fijn feestdagen. Gr Joke Kuilboer