Dat houdt het spannend... - Reisverslag uit Kumasi, Ghana van Wendy Oldenburg - WaarBenJij.nu Dat houdt het spannend... - Reisverslag uit Kumasi, Ghana van Wendy Oldenburg - WaarBenJij.nu

Dat houdt het spannend...

Door: Wendy

Blijf op de hoogte en volg Wendy

16 September 2007 | Ghana, Kumasi

Nou nou nou, aan avonturen niet tekort hier in Ghana. Vrijdag zou ik door Yao worden opgehaald als hij terug kwam uit Accra om 2 nieuwe vrijwilligers op te halen van het vliegveld. Om 3 uur zou ik klaar staan. Ik nog even checken om half 12 of het nog steeds 3 uur was. Onee, er ging iets mis. Evy haar tas was niet op de bagageband verschenen en het bleek wat lastig te zijn om Marlieke op het vliegveld naar Nederland te zetten (ivm haar ziekzijn en niemand weet wat het is) Yao zou dus pas zaterdag om 12 uur daar vertrekken voor een autorit van meer dan 7 uur. Prima, ik ging alleen met de trotro (minibus) en een taxi naar de compound. Met mijn gevoel voor richting was ik onwijs trots dat ik 't allemaal had gehaald en nog snel ook! Hier in de compound kwam Abena (moeder van Ama en Akwasi) op me afrennen, nam mijn tas aan en iedereen verwelkomde me. Ik was weer 'thuis'. :)
Bleek dat Adwoa de sleutel van mijn kamer zou hebben, maar daar zat niet de sleutel van de badkamer aan. Moet nu dus nog even bij haar thuis douchen en naar de wc.
Vrijdag ook meteen mijn vlechtsels eruit gehaald, het begon wat te jeuken op mijn hoofd. Hahaha. En het is heel warm en zwaar met al dat nephaar. Het eruit-halen deed geen zeer, maar toen moesten we de draaisels uit elkaar trekken en kammen. Nou, na 3 kwartier liepen de tranen over mijn wangen. Of we 'alsjeblieft konden stoppen'. Joh, iedereen schrok zich dood en ze riepen allemaal 'sorry sorry!'. Voelden zich een beetje schuldig volgens mij. Maar na een heerlijke douche kwam ik weer naar buiten en riep terug: 'I'm Okay!!!'
Vandaag zou Yao dus aankomen, om 1 uur belde hij nog: ik ben er om 5uur. Maar niet lang erna had ik Marlieke aan de telefoon dat zij tot maandag in Accra blijft en Yao misschien ook wel. Ben het weekend dus alleen. Nou, kan ik hebben hoor. Als ik maar internet heb. Maar die deed het al 4 dagen niet. k weet niet wat ik heb gedaan, maar opeens (hoewel frustrerend langzaam) doet 'ie het weer. Ik heb wondervingers!!!!
Net optijd voordat paps en mams op vakantie gaan. hihihi.

In Besease heb ik ook deze week bijna niks gedaan. De deur die ik zou maken had nog oude schroeven van de scharnieren. Die kreeg ik er niet uit. Einde van het deurproject. Het plan om de horren met gaten te fixen met lapjes hor werd niet gewaardeerd. 'dat ziet er niet leuk uit'. Ik moest dus het hele net vervangen. Alle 15 horren. (doe maar duur, als je toch geen geld hebt) Daar ga ik nog even over na denken. Wel heb ik schattige foto's van kindertjes gemaakt. Altijd denken aan mijn fotoboek, is belangrijk! Ik heb alle klasjes bezocht en het hele dorp kent me nu ook. Ik heb ook het tegenwoord voor Obruni (wit persoon) geleerd. Obibini (zwart persoon). Dus dat roep ik gewoon elke keer terug, ja daar worden ze soms wel eens stil van. Hahaha. Hatje niet verwacht he?
Oh, verhaaltje wordt wat lang.
Maar nu is het dus afwachten wanneer Yao terug komt met Daniel en Evy en of Marlieke wel/niet naar Nederland gaat.
Dat wachten doe ik met lezen, muziek luisteren, computeren en vooral niks doen. Want het is hier zo warm, dat je standaard een laagje zweet op je hoofd heb staan. Gatver!

Tot snel maar weer. Komende week introweek, dus kan ik misschien iets vaker van me laten horen. Oeh, spannennnnd!!!

Doei lieve mensen.

• 15 September 2007 - 20:43

Gerdy:

Hoi Meissie,

Weer als eerste op je site???
    Je had verwacht dat je toch wel nodig zou zijn daar? Jammer dat dat niet zo uitkomt. Probeer wel te genieten.

Liefs Gerdy

• 15 September 2007 - 20:56

Piet:

Hoi Wen.
    Mocht het als juf niet lukken dan kun je ook nog schrijfster worden. Leuke verhalen.
    Vandaag hadden we de familiedag in A'dam.
    Tessa en Joppe (en Jeroen) hadden het leuk voor elkaar. Vanuit het Oosterpark,t.o. hun huis vertrokken we voor een fotowandeltocht(de beschrijving was met foto's) door A'dam-oost. We kwamen uit bij het IJ waar we in een boot van vrienden van hun een tocht van bijna 2 uur door de grachten hebben gemaakt. Erg gezellig. Daarna een bezoek gebracht aan een kleine bierbrouwerij en natuurlijk moest er even geproefd worden.
    Lekkerrrrr!! Toen terug naar het park waar we hebben gegeten en gedronken en rond 8 uur weer huiswaarts gingen. Mooi weer en dat was erg belangrijk. Volgend jaar gaan Elke en Karin het organiseren.
    Nou meissie we zijn weer een beetje bijgepraat. Tot snel en hou je taai
    Groetjes Paps

• 16 September 2007 - 08:07

Brigit:

Hoi Wendy,

Leuk om te lezen hoor, die avonturen van je. Je schrijft zeer onderhoudend. Vooral blijven doen!
    Naast een nicht in Afrika hebben we nu ook een neef in China. Bas uit Amersfoort zit daar voor een jaar als stagiare, maar die laat toch een stuk minder van zich horen.
    Misschien is dat meer iets voor meiden??
    Eva sleept inmiddels iedere dag haar eigen gewicht aan boeken met zich mee naar de brugklas, en ongeveer evenveel mee terug aan huiswerk ;)
    Stoer he? Ze vind het hartstikke leuk.
    Misschien zit jij over 10 jaar wel net zo'n berichtje op haar site te plaatsen, als zij in een ver land vertoeft. Je weet maar nooit.
    Heb je tijdens al je reizen nog Basenji's gezien? Ze schijnen in het wild in en rond Zuid-Afrika te leven. Die van ons is inmiddels al weer bijna 9 maanden. Echt geen puppy meer hoor.
    Nou Wendy, je merkt het, het leven gaat overal gewoon door. 3 maanden is eigenlijk best lang.
    Nog veel plezier en tot gauw maar weer.
    liefs, Brigit

• 16 September 2007 - 11:50

Jetty:

Je kan wel een boek gaan schrijven met een laagje zweet op je hoofd(kriig je een mooie huid van)beter dan een laagje ijs op je hoofd hahaha...
    Hier is het koud en ik wil wel even ruilen maar zo te horen kunnen ze jou daar niet missen.Succes met je spannende week!
    Veel liefs uit holanda.

• 16 September 2007 - 18:34

Joon:

hey meid,

leuk je verhaaltjes te lezen op de site. ik ben nu begonne met mijn stage en zal dus vaker je verhaaltjes lezen, nu heb ik elke keer een inhaalslag te maken . maar aangezien je zo leuk schrijft is het geen straf hoor!
    met sas gaat alles goed, ze gaat nu twee keer per week naar het kinderdagverblijf en eet zowaar een vast groentenprutje door mij zelf gekookt en gepureerd (wat smaken groentes dan vies.........
    hopelijk hoor ik snel weer meer verhalen en nog veel plezier daar he!

groetjes joon en een knuffeltje van sas

ps ze kan al omrollen

• 17 September 2007 - 17:24

Suzanne:

Hey lieve zus,
    wat zielig voor Marlieke en Yao!!! Maar ook vervelend voor jou, nu zij toch andere dingen aan hun hoofd hebben. Hoop dat deze week weer andere dingen brengt en misschien wat meer uitdagingen. Errug leuke foto's hoor! Wat een groot verschil zeg, leuk om te zien.
    Bel je snel weer even, dikke kus van mij!

• 17 September 2007 - 20:00

Joke Kuilboer:

Hoi Wendy
    Leuk te horen wat je daar allemaal doet, geniet maar lekker daar en ook van het mooie weer want hier is het herfst. Gr Joke Kuilboer

• 18 September 2007 - 14:11

Betty:

Wat een verschil zeg die obibinies wat zijn ze zwart zeg, blijf je niet te lang in de zon want dan herken ik je niet meer,
    Je steekt zo wel erg af he.
    zo na een weekend rust hoop ik dat je het nu heel druk krijgt met je introweek
    gaat de tijd lekker snel, want het is wel genoeg zo he grapje hoor geniet er maar van want het gaat toch al snel genoeg.
    gr betty

• 19 September 2007 - 16:36

Lidwien:

Hey wendy,
    Wat een leuke verhalen allemaal. Hier in Nederland is er echt niets spannends...veel studie, werk etc. veel minder leuk dan reizen met jou.
    Mis zuid-afrika als een dolle...echt niet leuk. hoe lang ben je daar nog? de tijd vliegt zeker. Heb je al iets gehoord over de wintersport? ben benieuwd. Liefs lidwien