'thuis'....
Door: Wendy
Blijf op de hoogte en volg Wendy
07 September 2007 | Ghana, Kumasi
Maargoed, het weeshuis. We hebben daar ongeveer 22 kinderen van 5 tot 18 jaar oud. Ze leven daar heel simpel. Bedden met afgesleten schuim-matrassen zonder beddengoed. Dat krijgen ze pas als school weer begint, anders wordt het gejat als ze bij hun familie op bezoek gaan voor de vakantie. De wc is echt te ranzig voor woorden. Dinsdag ochtend heeft Philipah meteen mijn wc en badkamer geschrobt. Maar niet die van hun, en ik hoefde dat ook niet te doen. Hoe hard ik ook aandrong. Ze hebben toen ook meteen 6 mega grote zwarte harig spinnen voor me gedood. Daar was ik wel erg blij mee, want ik kreeg er toch wel kippenvel van.
Ik heb daar mijn eigen kamer en krijg bij elk eetmoment een dienblad met daarop mijn eten, die ik in mijn kamer mag opeten. Dat is dus een privelège om dat in je kamer te mogen opeten. Ok, ik vind het prima.
Zoals jullie weten ben ik nogal slecht met eten en heb deze week dan ook amper gegeten. Ik had nog een pak country koekjes over, die ik vorige week had gekocht. Uitgerekend kon ik na elke maaltijd 1 koekje nemen om weer een lekkere smaak te krijgen. Nou, dat afvallen komt dus wel goed hier. :) Ben nog steeds goed gezond en heb genoeg energie, dus geen zorgen.
De kinderen hebben daar 10 meter verder een schooltje, daar zitten ook de kinderen van het dorp op. Ze dragen daar paarse kostuums, tot een bepaalde leeftijd, dan wordt het oranje. De kleuterklas heeft wel kindjes van onder de 4, die zijn heel schattig. Maar niemand spreekt Engels, dus communiceren is wat moeilijk. Ik heb deze week een inventarisatie gedaan wat er allemaal moet gebeuren en wat ik kàn doen, dus volgende week wordt het werken geblazen.
Hopelijk heb ik dan leuke foto's om te laten zien.
Alsik nog iets ben vergeten, dan komt er wel nog een extra stukje, maar nu ga ik eten. (lekker eten, want Yao heeft 't gemaakt)
doei doei
Wendy
P.S. Wat leuk dat ik na ruim 2 maanden nóg nieuwe mensen op mijn site krijg. Wiro, ik zal eens kijken voor wat goeie Ghaneze drank. ;)
07 September 2007 - 21:48
Gerdy:
Hoi wendy,
Wat een verhaal, Je maak wel wat mee??
Heerlijk dat je het eten van Yao wel lekker vind. Thuis is waar je je zelf kan zijn en welkom voel, zo zie je maar weer. En eindelijk heb je je te doe lijstje heerlijk voor je.
Dus nu heb jij ook weekend!
Nou weer dikke knuffels en tot mails.
Piet en Gerdy
08 September 2007 - 12:04
Jolanda:
Wat leuk om dit te lezen! Ik heb in precies het zelfde kamertje geslapen als waar jij slaapt, en ik kreeg vast precies hetzelfde dienblad met eten! Ik heb ook 'n maandje in Bessease gewoond..De wc wisselde ik als het kon in voor de struikjes, de douche vond ik echt horror dus ik ging gewoon in de meisjes douche buiten (onder het mom van: Ik wil ook ghanees worden). In de maand dat ik er was heb ik een speeltuin gebouwd, en ik ben echt heel erg benieuwd of hij er nog staat...zou je er 'n foto van willen maken ofzo..
Groeten aan Ma!
Jolanda (beter bekend als Jo) -
08 September 2007 - 18:52
Lidwien:
Hoi wendy.
echt leuk om je verhalen te lezen. ben jaloers. hier is het normale leven alweer ruimschoots begonnen, bah. ben ook alweer begonnen als overblijfjuffrouw bij mijn school en de kinderen zijn niet te vergelijken met de kinderen uit zuid-afrika. zag de foto met de vlechtjes....wat leuk! Nou goed, ik blijf je verhalen lezen, ben benieuwd wat je nog allemaal meemaakt. liefs lidwien -
09 September 2007 - 08:47
Jetty:
Ik zit hier bij te komen van een actiezorg feest,lekker gedanst,gegeten en gedronken...als je daar lekkere recepten tegenkom moet je ze onthouden of meenemen dan kan ik ook een keer afrikaans koken.
Ben blij dat je je daar zo goed voelt en dat die kinderen gek op je zijn(dat kan ook haast niet anders!).Ik ga nu onder een heerlijke douche staan (je kan niet alles hebben)want ik stink een beetje.
Liefs en tot schrijfs/mails. -
09 September 2007 - 17:18
Suzanne:
Hoi Wen,
fijn zeker om weer even een weekend "thuis" te zijn? Niet vergeten dat thuis eigenlijk gewoon bij ons is he!!! ;-)
Ben blij dat het echte werk nu is begonnen voor je, wachten duurt dan wel erg lang. Ben erg benieuwd wat je hier voor de rest allemaal weer mee gaat maken.
Dikke kus van mij... -
10 September 2007 - 18:52
Tante Lien En Annie:
Dag Wendy,wat ben je eind weg
maar leuk om te lezen wat je allemaal ziet en mee maakt wij kijken onze ogen uit,wat een techniek.Mooie ervaring dit mee te maken.Geniet van alles (Kiekt uut)en tot mails Groetjes Annie!!!!!!!!!!! -
12 September 2007 - 11:01
B.B:
hoy scheet.
schrok me een hoedje dacht dat je echt weer thuis was, gelukkig bedoel je dat je je daar dus ook thuis voelt, en dat is natuurlijk toppie. Bedankt voor je imailtje ik bekijk hem regelmatig als ik het weer eens niet weet?? Com les wordt steeds moeilijker moet nu echt thuis oefenen. Ben blij dat het steeds leuker wordt voor je, hoor net op de radio dat er straks een tekort is aan leerkrachten dus geen probleem straks voor je.
doei scheet gr B.B -
12 September 2007 - 20:48
Suzanne:
Hoi hoi,
toch nog maar even een stukje. Vind het zo'n raar idee dat je sowieso pas vrijdag weer kan kijken op je site, helemaal een beetje onwennig. Verwacht dan ook wel een enorme lap tekst zodat ik weer genoeg info heb om de week door te komen. ;-)
Heb van dat meisje van vrijdag, weet je nog, een reep chocolade gehad als goedmakertje, toch wel weer lief he. Hoewel ze hem liever zelf op wilde eten, hahaha.
Tot snel weer, veel liefs natuurlijk ook van Sander!!! -
13 September 2007 - 15:18
Margreet:
Hoi Wendy,
Eindelijk weer een keer op je site. Wat een geweldige verhalen, het is onderhand een boekwerk. Wat fantastisch allemaal en je hebt al wat meegemaakt!!!
Zal wat vaker inloggen om je te volgen. Wendy geniet met volle teugen.
Groetjes, Margreet.