Zeg maar niks... - Reisverslag uit Peking, China van Wendy Oldenburg - WaarBenJij.nu Zeg maar niks... - Reisverslag uit Peking, China van Wendy Oldenburg - WaarBenJij.nu

Zeg maar niks...

Door: Wendy

Blijf op de hoogte en volg Wendy

27 Juli 2010 | China, Peking

Ja, het is alweer dinsdag. Ik heb al 2 dagen ontzettend uitgekeken om de berichtjes op m'n website te lezen. Zo fijn!!! Ik schijn een van de weinigen te zijn die zo'n ding bijhoudt. De rest is niet zo van internet. Nou, ik wel hoor!!!

1: De Chineze mannen: Ik vind ze nou niet bijzonder aantrekkelijk. De kinderen zijn ontzettend lief en schattig en kunnen al onwijs goed met de camera omgaan. Maar zodra ze een beetje ouder worden is mijn interesse weg. En pas als ze weer heeeeel oud en gerimpeld over straat strompelen vind ik ze weer bijzonder om te zien. Dus, zover de mannen van China. :)

2: De Chineze muur: We gingen er om half 7 heen. Lekker vroeg. We konden kiezen om met de kabelbaan omhoog te gaan of de trap op klimmen. Ik ging uiteraard klimmen. Ik heb nog nooit zo'n rood ontploft hoofd gehad. Het zweet kwam er in straaltjes uit! Bij anderen zag ik zelf een soort pulserende beweging van 't zweet.... Niet normaal. Hele shirts kon je uitwringen. Nouja, en toen die muur afgelopen. De muur is niet meer in 1 stuk, wij konden helemaal naar 1 eind lopen. Het was super rustig en er zijn echt wel mooie foto's gemaakt. Ik begin aan dat rotding te wennen. Ik heb in e eerste 10 minuten maar een foto gemaakt van een van de weinige niet-blanke mannen op de muur. Maar Marloes, dat is degene van 't kaartje, hoor. ;)

3: Kwijt! Ik ben op mijn reizen al heel veel kwijt geraakt. Vergeten. Er is wat gestolen, kapot gegaan. Er gaan dingen mis. Vertragingen. Maar nu heb ik 't toch wel echt te bont gemaakt. Dit is me nog nooit overkomen en ik baal ontzettend!!! Mijn STEM is kwijt! AAHHHH, ik kan niet meer praten. Nouja, met heel veel pijn en moeite krijg ik er nog een soort heze hijgstem uit. Maar lekker kletsen zit er niet meer in. :( Schijnt door de airco te komen. Nou, ik vind 'r maar niks aan. Veel te rustig hier.

4: Stappen in Beijing: Gisteren zijn we met (bijna) alle mensen van onze groep gezellig uit eten gegaan in DE uitgaanswijk: Hutong. (daar zijn we zondag ook op de fiets doorheen gegaan) Nou, het is een crime om er te komen en om er weg te komen. Het is moeilijk om een restaurant te vinden (alleen maar bars) en in de bar kost een appelsap ruim 4 euro. Maar we hebben weer heeeeerlijk gegeten en het was super gezelig. :) Ja, dit gaat een leuke vakantie worden!

Vanmorgen zijn velen van ons nog lekker op pad gegaan naar de Temple of Heaven. Toen ik wakker werd dacht ik: mooi niet! Wendy gaat even lekker uitgebreid uitslapen. 12 uur moesten we uitchecken, half 12 werd ik gebroken wakker... Heb om 11:59 uitgechecked. Moehahaha. Nu heb ik nog 1,5 uur om lekker te chillen. Ik zie nu al mijn reisgenootjes en die van de andere reis weer binnen druppelen. Dat wordt niet chillen, maar toch m'n stem gebruiken. Foei, ik had 't nog zo beloofd.

Straks gaan we met z'n allen de nachttrein in. De noodles en flesjes water worden ingeslagen en de tassen zijn trein-proof ingepakt.

Nu ga ik eens kijken of ik foto's op de site kan zetten. Ik heb daar 3 kwartier de tijd voor, dan verloopt mijn 10 Yuan. (ruim 1 euro voor 1 uur internet)

Volgende keer weer meer nieuws. Blijf lekker reageren, daar wordt deze rustige wereldreiziger erg blij van. Ennuh, mam en Jop. Hebben jullie mijn smsjes wel binnengekregen? Hier weet niemand of de smsjes wel in NL aankomen. Ik krijg die van jullie wel, namelijk. :) Jeejh!

Liefs
Wendy

• 27 Juli 2010 - 07:56

Mam:

He Wendy
    Nee ik heb geen sms meer gehad nadat je geland bent. Piet heeft een berichtje naar je gestuurd? he wat een leuk verhaal weer, en wat vervelend dat je je stem kwijt bent! Ja dat heb je met Airco, Ze zeggen een bak water in je kamer dat helpt! Nu zit je in de nachttrein hopelijk kun je daar een beetje verkoeling vinden? Wat een druk land he. Nou Wen geniet en tot snel via mail
    Gerdy

• 27 Juli 2010 - 09:14

Judith:

Hey wen
    Wat fijn dat jullie zulke leuke dingen doen! Wil graag nog meer foto's zien!! Geniet ervan! Kus van ons!

• 27 Juli 2010 - 11:34

Betty:

Ach Wen wat zal je balen je stem verloren, en terwijl je zograag babbel.
    Wat een gezellige mail weer en wat een boel weer meegemaakt, leuke fotos het kan niet op.
    slim van je dat je je rust neem haha.
    wacht al op het volgende verslag.
    dikke kus van mij

• 27 Juli 2010 - 11:42

Anke:

He wijffie,

Wat klinkt het leuk en spannend en cool en etc.
    Ik heb vanochtend ook een reisgids gekocht van Japan dus mijn voorpret kan nu ook beginnen.

Supergrappig trouwens om je reisverslag van India en Nepal terug te lezen. Wist niet dat je die bij had gehouden!

Nou geniet ervan. Stuur je deze week nog een ongecensureerd bericht op je mail hahahaha

Geniet van alle mooie dingen die op je af komen!

xxx

• 27 Juli 2010 - 19:05

Joon (de 1e):

tja wat zal ik zeggen
    mwoahahahaha :)
    gelukkig verstaan die chinezen je toch niet dus praten had al weinig zin :) kortom handen en voeten en kom zo lenig als het slangenmeisje van het chinese staatscircus terug, Geef ik je alvast op voor Holland's got talent!
    veeeeeeeeel plezier nog!

• 01 Augustus 2010 - 14:07

Brigit:

Hey Wendy,

We zijn nét terug uit frankrijk, de dakkoffer moet nog leeg en wat ziet mijn oog...........Wendy op the great wall of China.
    Geweldig joh, jij komt nog eens ergens. Heel veel plezier nog!

Groetjes, Brigit