Het is nog niet warm genoeg... - Reisverslag uit Alkmaar, Nederland van Wendy Oldenburg - WaarBenJij.nu Het is nog niet warm genoeg... - Reisverslag uit Alkmaar, Nederland van Wendy Oldenburg - WaarBenJij.nu

Het is nog niet warm genoeg...

Door: Wendy

Blijf op de hoogte en volg Wendy

20 Juli 2010 | Nederland, Alkmaar

En jahoor, het is weer zover. Another wereldreis komt eraan. Maar deze keer 'gewoon' voor 3 weken.
Waar brengt mijn reis mij deze keer. Aangezien ik komend schooljaar ook ga studeren speelde de geld kwestie ook mee. Vandaar dat ik deze keer gewoon naar China ga.

GEWOON NAAR CHINA!!!!!!!

AHH, leuk!!! Deze stond niet al jaren op mijn lijstje van mooiste landen. Maar ik droom al wel heeeel lang van die Chineze Muur. (die je niet kunt zien vanaf de maan, maar wel halverwege de maan... werd mij verteld door Wouter, 9 jaar)

Maargoed. Vorig jaar ben ik op single reis naar India en Nepal geweest. Heb daar niet de liefde van mijn leven ontmoet, maar wel 2 hele toffe vrienden. Dit jaar ga ik voor een nieuwe Jop en Anke. Nou, eigenlijk voor een 2e Jop en Anke, want de oude doen het nog prima! (toch? :))

Ik heb op 't allerlaatste moment (op z'n Wendys) m'n visum aangevraagd (deze keer dus wél van te voren) en m'n vaccinaties. De vrouw van de GGD vond zichzelf al heel knap dat ze nog wat voor me kon vinden. Was al bijna ingeënt tegen alles wat je maar kan bedenken...
Dus, mijn visum is binnen, m'n arm doen niet meer pijn van die stomme prik. I'm ready to go!

Nouja, das niet helemaal waar. Ik heb vanmorgen namelijk gelezen dat er in China een weeralarm is afgegeven voor de hitte. Er belanden 30% meer mensen in het ziekenhuis door de hitte, mensen die buiten werken krijgen van de overheid een bonus omdat hun beroep opeens een risico beroep is. Misschien moet ik me toch even goed op die hitte voorbereiden. Pff, en ik vond het hier al warm! Appie Heijn helpt trouwens goed. Zoute dropjes, dextro, imodium en zoutoplossing tegen uitdroging... alles is binnen.

Nog maar 3 dagen, en dan gaat 't avontuur (once again) beginnen. En dat duurt nog lang! Ik was namelijk al weken in de veronderstelling dat ik donderdag zou vliegen. Maar 23 juli is toch echt pas vrijdag! :) Thanks mam, voor 't opletten.

Als je denkt: ik hoef al dat gezwets van Wendy niet meer aan te horen: let me know. Dan haal ik je wel ff van de lijst af. En anders: geniet. :)

Volgende keer vanuit China, Beijing!!!

(hoe vaak ik dit ook doe. Ik blijf toch altijd wel een beetje zenuwachtig. Benieuwd of 't wel leuk wordt. Of ik alles wel heb. Of ik geen heimwee krijg. Etc etc etc. Oh, mutsje...)

• 20 Juli 2010 - 17:42

Vis#:

Gewoon ff naar China, want het mag niet te duur. De meeste mensen gaan dan gewoon naar Vlieland ofzo :).

Maar goed dat je je paspoort nog op tijd terug hebt en veel plezier! Neem gewoon je afwasborstel mee, dan komt alles goed.

• 20 Juli 2010 - 18:21

Marloes (die Leuke):

Ik vind je reisverslag nu al briljant..! Geweldig dat denkproces van je. Ik lees dus graag al je gezwets. Kan ik ook nog lachen hier in het altijd bruisende Purmerend...en volgende keer ga ik met je mee!

Uiteraard wens ik je veel plezier, maar ik zie je morgen nog, dus dat doe ik wel ff persoonlijk.

Ciao babe en onthoud: ni hao(da's geloof ik chinees voor 'hallo')!

• 20 Juli 2010 - 18:31

Annemarie Uit Bergen:

Ha die Wendy,

Wat geweldig dat je naar China gaat! Toen wij er waren, in 1998, was het 40 graden. Zet je maar schrap. Maar je zal het prachtig vinden. Lulu komt uit Beijing, Xin uit de stad aan de kust, vlak bij Shanghai, Hangzhou (is een andere dan waar jij het over had). Maar Peking was prachtig en het Winterpaleis moet je zien en natuurlijk de Verboden Stad en De Muur. Zet je wel schrap voor een totale cultuurshock, waarbij iedereen dicht op je huid zit, tegen je aan botst en krioelt. Geen ijs bij standjes kopen, water eerst koken en blijven lachen. Dag lieverd, heel veel plezier!!!!Annemarie

• 20 Juli 2010 - 22:12

Joon (de 1e):

hey wen,
    veel plezier, check iig wanneer je terugvlucht is anders gaan we je teveel missen!
    ik lees al je avonturen wel en als je terug bent doen we weer een terrasje

have fun!

groetjes joon

ps hoezo een tweede job en anke? je wilt toch een 3e joon?

• 21 Juli 2010 - 08:41

Thee:

Jippiedepippieeee!!!
    Onze Wen in China :-D

Neem je je Waterland trui wel mee? Voor een kiekje? Ik heb er ook één in Peru :-D ... geloof ik...

Dikke zoen en onmeeeeuuunig veel plezier!!!!!
    T

• 21 Juli 2010 - 14:32

Sem:

Pfff! En dat kan je niet even zeggen tijdens de lange uren roeiend op die boot. Waarom wist ik niet dat je naar China ging? Kan ik niet langskomen deze vakantie.
    Maar, heel erg veel plezier! Hoop dat je je EHBO-reissetje niet nodig hebt want dat heb ik nog...

• 21 Juli 2010 - 21:49

Anoniem:

Wil je mij ook nog even in je lijstje zetten (zoals je had beloofd :) ) ???

Ben benieuwd naar je verhalen over nog meer hitte (pffff moet er niet aan denken) en natuurlijk een fantastisch China.

Je bent 8 augustus nog niet terug hè? Dan is Truus Trut er weer!!
    (nu weet je wel wie ik ben hè?! Durf m'n naam niet meer in te vullen ;)

Have fun en doe
    voorzichtig! En die derde Joon... In China (of was het Japan??) heten heel veel mannen Joon en je weet wat Veronica zei over Chinese mannen....

• 24 Juli 2010 - 14:12

Gerdy:

He Wendy
    Lekker hoor dat je een sms gestuurd hebt. Alles weer rustig hier. Genieten van het prachtige weer en dat we zonder onze meiden zijn???? Liefs en dikke kus