Yefréme Wendy (ik heet Wendy)
Door: Wendy
Blijf op de hoogte en volg Wendy
29 Augustus 2007 | Ghana, Kumasi
(jah,joh. Ga ff nóg een andere taal erin gooien) Ik ben afgelopen week flink bezit geweest met mijn Twi aan het ophalen. Ik kan goeiendag zeggen en antwoorden, hoe gaat het, het gaat goed, ik ga naar de kerk/markt/weg/bad/slapen. En nog veel meer. Niet heel boeiend, maar de reactie van mensen hier als ik opeens in Twi begin is prachtig.
Hier in de compound begin ik iedereen wat beter te leren kennen. Vooral de kinderen, en dat vind ik natuurlijk weer prima interessant. Agusi is de jongste. Hij loopt vaak in z'n nakie rond. Gisteren vond hij 't nodig om even naast de kookpot (die op de grond staat) te piesen. Nou, dat vond zijn moeder (Abena) niet zo leuk. En die legde hem 5 meter verder op de grond, waar hij huilend bleef liggen. Dan hebben we nog Kojo (spreek uit Koodjoo) die het danweer heel grappig vond om over Agusi heen te springen. Daardoor ging hij nog harder janken. Precious (nee, ze hebben hier Lord of The Rings niet gezien, maar soms lijkt ze wel een beetje op Gollem) zat ondertussen bij mij te hangen. Ze weigert om me Wendy te noemen, ze begint standaard met Marlieke. Maar dat leer ik 'r nog wel af. Vooral als ik net een beetje streng ben geweest komt ze heel lang bij me slijmen/hangen. (alle kids zijn ook hetzelfde) En Ama is de oudste van de kleine kinderen. Ze is 5 en spreekt al heel goed engels. Zij is echt een schatje.
Ik heb gisterne mijn telefoon laten unlocken zodat ik mijn Ghaneeze nummer kan gebruiken. Als iemand wil bellen: 00233-207258884. Hopelijk scheelt dat een beetje in de kosten, wil mijn telefoon rekening niet zien. hahaha.
Maargoed, naast de avonturen van piesende kinderen en krijsende baby's in de crèche, heb ik nu dus nog weinig beleefd. Ik hoor dat in Nederland de avonturen ook weer beginnen te komen. ActieZorg die verhuisd is, mijn mam die sportmaseuse gaat worden, de Intro op school is in volle gang. De studies gaan straks weer beginnen en het dagritme komt weer terug. Nu ik hier zit mis ik wel al dat gehaast en het 'to-do-lijstje' dat nooit afkomt. Is beter dan de hele dag hangen, lezen, luieren, slapen, hangen en weer wat eten.
Oja, over eten gesproken. Mijn eetlust is hier iedereen al opgevallen, ik eet vrij slecht. Heb ik bijna altijd in het buitenland. Maar vanmiddag kreeg ik pannenkoeken en ik heb ze alle 7(!!!!) opgegeten. Jemig, heb voorlopig wel weer genoeg.
Dat moest ik nog even kwijt. Ik kan zeker in Bergen geen pannenkoeken maken als echt Ghanees recept he? Jammer, dat dacht ik al. Dan ga ik toch maar eens opletten bij het koken hier.
Gegroet u allen en nog maar 7 weken en dan kom ik er al weer aan.
Liefs
wendy
29 Augustus 2007 - 13:34
Gerdy:
Hoi Meissie,
Het was erg leuk om even live met je te praten? Het telefoon nummer werkte goed.
Nou kijk ik op je web-site en vind zomaar weer een paar onwijs leuke foto's
WAt zie je er goed uit ondanks dat je niet zo goed eet??
Het valt me op dat alles ontzettend kleurig is daar in Ghana. Goed gefotograveerd. Leuk om iets te lezen over hoe het daar gaat.
Liefs en veel knuffels
Gerdy -
31 Augustus 2007 - 14:32
Betty:
hoy wen, heb ik een heel verhaal getypt ,gooien ze mij zo van internet af.
probeer je te bellen lukt ook niet.effe broberen of hij het weer doet -
31 Augustus 2007 - 14:37
Betty:
Hiep Hiep hij doet het weer,
nou over dat bellen krijg ik 3 keer een engelstallige miep die verteld dat ik het verkeerde nummer heb.
lekker he, nou morgen nog maar eens proberen.
vanavond met de meiden naar de kermis, eens even kijken wie er het eerste misselijk is, weet je nog dat jij toen met cees ergens in ging en suus en ik al misselijk werden alleen met kijken al.
trouwens ook jij had toen een erg wit koppie he.
tot typs weer
betty -
01 September 2007 - 22:30
Dity:
Hé Wendy,
Deze sitegegevens van je moeder gekregen. Jij bent er stiekem vandoor gegaan bij ActieZorg toen ik op vakantie was, dus ik dacht ik stuur nog even een mailtje naar die globetrotter, maar ik kan niet stoppen met het lezen van al je prachtige verhalen, geweldig!!!!En die foto's zijn ook zo leuk om te zien. Je kan straks boeken vol schrijven denk ik. Ik ga de rest van je reis zeker volgen(eigenlijk ben ik wel een beetje jaloers op je). Wendy, werkze en geniet vooral.
groetjes Dity