Op naar het volgende project - Reisverslag uit Hoedspruit, Zuid-Afrika van Wendy Oldenburg - WaarBenJij.nu Op naar het volgende project - Reisverslag uit Hoedspruit, Zuid-Afrika van Wendy Oldenburg - WaarBenJij.nu

Op naar het volgende project

Door: Wendy!!!

Blijf op de hoogte en volg Wendy

17 Juli 2007 | Zuid-Afrika, Hoedspruit

Ha, hallo allemaal!
Wat leuk om te horen dat het in Nederland zulk 'lekker' weer is. Dat doet me goed. (niet zo leuk voor jullie, natuurlijk...)
Het lijkt misschien dat ik hier de hele dag vakantie heb, en eigenlijk is dat ook wel een beetje zo. Ik heb een paar dagen aan hangstoelen gewerkt van hout. (boren, schuren, zagen, schilderen etc) allemaal vet veel werk, maar ze zijn heel mooi geworden. Helaas zijn ze nog niet allemaal in elkaar gezet, dus heb ik er geen foto's van.

Vandaag is alweer mijn laatste dagje met de mensen van dit project. Om 11 uur wordt ik opgehaald door Lynn van het Monkey Rehabilitation Project. (hopelijk) Best een gek idee, om iedereen alweer achter te laten.

Maar genoeg ge-ouwehoerd. Back to the bush. Zondag om half 4 vertrokken we met een tas vol kampeer troepjes (borden, bestek, slaapzak, eten etc) na ruim anderhalf uur sjokken door de bush kwamen we bij het kamp aan. Patrick heeft meteen een vuurtje gemaakt wat de hele nacht heeft gebrand. Op de achtergrond hoorden we al verschillende hyena's huilen. (beesten met de sterkste kaken ter wereld!) Midden in de nacht stond er opeens een olifant bij de omheining van het kamp. Maar Wendy sliep daar dwars doorheen. Heb het de hele nacht koud gehad en sliep verrot/bijna niet. Maar de 10 min dat ik echt lekker in coma lag kwam er een olifant langs. Jammer, heb ik weer. hahaha. De volgende dag om half 7 alweer klaar om terug te gaan. We hoorden leeuwen, die gingen we volgen. Maar blijkbaar zijn we er vlak langs gelopen, want opeens waren we er voorbij. (dat hoor je aan het gebrul dat opeens van achter je komt)

De foto van mij en de python is onderweg. Nog even geduld. Oja, toen we net 1,5 uur onderweg waren naar de stad, reden we door de bush en zagen we dus een echte hyena langs de kant. Was weg voordat ik mijn camera had. Maar ook nog leeuwen en een zebra en 5 giraffen die maar niet uit de weg wilden. 'There's a different kind of trafic jam here in Africa.' was de respons van Patrick.

Joon, wil je Sasha een dikke knuffel van mij geven. Het zal zo raar zijn om haar zo groot te zien als ik terug kom. Vreemd hoor! Kun je een foto via de mail sturen, zodat ik niet totaal geshockeerd zal zijn?

De volgende keer dat jullie van mij horen zal ik vol verhalen zitten over lieve kleine aapjes en baviaantjes en allemaal leuke foto's. Ik ben benieuwd.

Liefs
Wendy alias Jane. (hihi)

• 17 Juli 2007 - 08:16

Judith:

Woehoe, weer een verhaal van Wen! Echt goed van je dat je het zo bijhoudt! Maareh, je moet wel ff je best doen op die foto's hoor, vind ik leuk om te zien! Nou Wen veel plezier bij je familie straks! (Hihi heeel flauw). En tot het volgende berichtje!

• 17 Juli 2007 - 08:52

Jetty:

Ga je nu even niet volgen want jetje gaat ook op vakantie maar hoop je avonturen na terugkomst te lezen.Wendy alias Jane volgens mij heb jij het enorm naar je zin en dat doet me deugd.....blijf genieten en hou je ogen open,ook s`nachts!!!!!!

Veel liefs en tot gauw!

• 17 Juli 2007 - 10:34

Gerdy En Piet:

Ja Wen, de tijd gaat snel als je het leuk hebt, dat doet ons ook deugd. op naar de volgende klus dus. veel plezier en nog bedankt voor je sms.
    Veel liefs van papsenmams

• 17 Juli 2007 - 13:56

Annemarie:

Hoi Wendy,

Goede reis naar de aapjes. We kijken uit naar je verslag. Liefs, Annemarie, Chris, Lulu, Xin

• 18 Juli 2007 - 15:05

Betty:

als je een aapje zie die op je moeder of mij lijkt, dan neem je toch wel een foto he, leuk voor aan mijn fotowand .
    wen wat kun je toch leuk een verhaal schrijven, als het onderwijs niets wordt kun je altijd nog een colum schrijven voor een blad of zo eindelijk dan bij de aapjes, heel veel plezier
    je favo tante???