Daar ben ik dan - Reisverslag uit Hoedspruit, Zuid-Afrika van Wendy Oldenburg - WaarBenJij.nu Daar ben ik dan - Reisverslag uit Hoedspruit, Zuid-Afrika van Wendy Oldenburg - WaarBenJij.nu

Daar ben ik dan

Door: Wendy!!!

Blijf op de hoogte en volg Wendy

10 Juli 2007 | Zuid-Afrika, Hoedspruit

Nou, dat heeft even geduurd. Maar hier ben ik dan, klaar om jullie over al mijn avonturen te vertellen.
Waar zal ik beginnen.... Nou, ik kwam dus aan in Hoedspruit en.... nee, dit duurt te lang.

Ten eerste: dat zwembad in de tuin is niet groter dan 1,5 vierkante meter. Het is meer een zitbadje. Het is verre van luxe, maar na 2 dagen ben je daar ook aan gewend en is het echt leuk daar.
De eerste dag al meteen wat 'game' gespot. (ja, zo noemen ze wilde dieren) Een gnoe en wat Impala's. Daarna is het alleen maar beter gegaan. Een kleine impressie van mijn gamespotting: nijlpaard, giraffe, zebra, warthog (Pumba, van the lion king), trouwens ook ZaZoe van de lion king. Mega krokodil in de rivier zien zwemmen. Gisteren liepen we zomaar in op een grote groep buffels, dat zijn na de nijlpaarden de gevaarlijkste dieren van Afrika. En wij kwamen zomaar even een groep van ruim 30 tegen, terwijl we daar liepen. Slik...
En natuurlijk wat olifanten. Ik dacht toen al dat ik vet vlakbij was geweest, maar...je gelooft het nooit, ik heb vandaag op een olifant gereden!!! WAAHHHHH> Dat was zeker vet. (kuuks...)

We moesten om 3 uur opstaan om 2,5 uur te rijden naar het olifanten reservaat. Daar werden we aan 12 reuzen voorgesteld en 2 mini mini fantjes. (4 en 9 maanden) Ik mocht er als eerste op, hij heet Jabulani. De foto's komen nog, die stuur ik zo richting Nederland en dan zorgt iemand anders dat ze op de site komen. (blond he...)

Morgen avond gaan we in de bush slapen. Ha! Cool!!! Trouwens, onze begeleider is Rassie, hij is pas 22. (ach, gossie...) Zijn vriendin is Nederlands en heeft ditzelfde project in December gedaan. Toen vond het Rassie en Afrika zo leuk, dat ze eenmaal in NEderland besloot om te verhuizen en nu gaat ze nooit meer terug. Geen zorgen mam, ik heb niet zulke plannen.
Er is 1 andere vrijwilliger, uit Duitsland, Elena. Allemaal erg gezellig dus.

Dat is het voor nu. Leuk jullie reacties te lezen. Was alweer vergeten dat ik al een groots avontuur achter de rug had, hahaha. Niet te geloven dat ik hier nog ruim 3 maanden zit. Het lijkt alsof ik hier al een maand ben, maar het gaat ook weer heel snel. Over een week vertrek ik alweer naar het volgende project. Gek, hoor.

Ik houd jullie op de hoogte.
Heel veel liefs
Wendy

• 10 Juli 2007 - 09:58

Judith:

Hey Wen
    Wat super gaaf joh om je verhalen te lezen, nu al! Ben erg benieuwd naar de foto's! Veel plezier nog, dikke kus!

• 10 Juli 2007 - 10:26

Suzanne:

Hoi Wen,
    ben zo blij te kunnen lezen wat je allemaal uitspookt daar! Het klinkt allemaal echt te gek. Ik kijk elke dag of er al wat op de site staat... Dus jah, mis je wel hoor!
    Dikke kus van mij.

• 10 Juli 2007 - 10:27

Jonia:

je bent het belangrijkste woordje vergeten: vette coelijoeli!!!!!!

• 10 Juli 2007 - 11:21

Gerdy En Piet:

Hoi Meissie,
    Wat ontzettend leuk om iets van je avonturen te lezen. Het is net of we even mee mogen doen met je grote reis.
    Geniet en hou de mannen uit Afrika van je af!!!!!!!
    Dikke knuffel en we kijken nu al uit naar je volgende bericht
    Piet en Gerdy
    p.s. we hebben van Suus een doorstuur sms gehad bedankt

• 10 Juli 2007 - 12:36

Jelle:

He Wendy,

Leuk om te lezen dat je het naar je zin hebt. Wat voor projecten doe je eigenlijk? Als je zo doorgaat heb je straks alle "game" al gezien en je moet nog wel een tijdje, hahaha

• 10 Juli 2007 - 16:30

Betty:

hoy wendy.
    leuk om je verhaal te lezen je bent ook echt enthousiast.
    maar je was toch in een kindertehuis,ik lees alleen nog maar over game's ook leuk natuurlijk.
    ben nog nooit zo vaak aan het inloggen geweest.tot gauw weer ,ben benieuwd naar je volgende bericht.
    dikke kus betty

• 10 Juli 2007 - 17:23

Annemarie:

Heeee Wendy,
    Wat een verslag!Op een olifant gezeten. Jij durft! En je bent er net pas. We denken aan je hier in Bergen. Al lekker gegeten? Heel veel liefs uit Bergen,
    Annemarie, Lulu, Chris en Xin.

• 11 Juli 2007 - 07:30

Jetty:

Wendy wat een avontuur!!!Geweldig moet dat zijn om in een echte dierentuin rond te lopen zonder hek ertussen!!!!!!!In Holland is het saai en vooral het weer dus geniet met volle teugen.Liefs Jetty.

• 11 Juli 2007 - 16:22

Rein:

Ik heb weer internet!! JEEJ

OH WENDY IK BEN ECHT STIKSTIKSTIKSTIK EN STIK JALOERS!!!

WAUW WAT GEWELDIG!! en super die foto's!!

en al die dieren!! ZO GAAF!!

en ook nog 2 mini fantjes.. smelterdesmelt..

kort samengevat: IK GENIET MET JE MEE!

• 11 Juli 2007 - 16:27

Joris:

Hee ik loop net bij Betty binnen, die liet die site ff zien. Ziet er goed uit, leuke verhalen. Ik zal het in de gaten houden. Kan je die dikke negers wel een beetje van je af slaan?

Veel plezier en tot later.

• 12 Juli 2007 - 13:03

Marcella:

hey lieve wen!
    wat een avonturen! nu al! hopelijk ga je er nog veel meer beleven! heel veel plezier daar! ik kom waarschijnlijk eerder naar huis, want hier is het absuluut niet leuk, ik hoor gewoon in nederland!

liefs, MarZ

• 13 Juli 2007 - 09:47

Gerdy:

Hoi Wendy,

We zitten hier in apeldoorn te genieten van je verhalen uit Afrika. Iedereen mag mee kijken. dus je krijgt ook van iedereen de groeten.
    Leuke fota's en ben benieuwd naar je volgende berichtje

Gerdy